Where the zeebaars at?

Het zeebaarsseizoen begint voor mij dit jaar moeizaam. Waar ik vorig jaar al leuke aantallen en tevens mooie maatse vissen wist te vangen, blijf ik na afloop van de eerste sessies van 2018 steken op 6 baarzen. Natuurlijk is dit eigenlijk nog steeds goed! Eén van deze zeebaarzen was van een ‘maats’ formaat. Vanzelf ga je je afvragen hoe dit komt? Welke variabelen hebben een grote impact?

Is het water nog niet goed genoeg opgewarmd? De oppervlaktetemperatuur in de Europoort begint al aardig op te lopen, maar hoe staat het met de warmte van het zeewater een stuk verder uit de kust? Is het omdat de finten misschien er nog niet zijn? Nee dat kan ook niet, Jordy wist al 1,5 dozijn aan finten te vangen. Misschien komt het door het gekleurde water veroorzaakt door algengroei?

Ahfin, wij gaan het zien aankomend seizoen. Uren maken, blijven werpen, klimmen en klauteren. Dat maakt het eigenlijk stiekem ook wel mooi. De aanbeten komen vanzelf, als je maar blijft verkassen!

Voor nu, een snelle release van een leuke schoolie die de streamer  met grof geweld naar binnen werkte.  De aanbeten blijven geweldig, ongeacht de grootte van de vis.


Fijn weekend alvast,

Tim

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s