Eerste karpers van 2018

Nu het roofvisseizoen gesloten is, is het tijd voor een andere vissoort op de vlieg. Wist je dat je karpers uitstekend kan vangen met de vliegenlat? Met minimale spullen is het mogelijk om – op een mooie zonnige dag – meerdere karpers te vangen. Ik gebruik hiervoor een #7 a #8 hengel, drijvende lijn, 25/00 a 27/00 9ft nylon leader, een klein indicatortje en een bruine of gele karpbol. Super simpel, en erg effectief! Schepnetje mee natuurlijk ;).

carpbollen

Afgelopen weekend was het geweldig karperweer. Het was nagenoeg windstil, een graad of 18 a 20 met een fel zonnetje.

Al snel zie ik de eerste rietstengels bewegen: azende karper! Ik zie er niet 1, maar een stuk of 3-4. ‘Vandaag wordt een mooie dag’, zeg ik tegen mijzelf.

aroundthebend.jpg

Ik kies de karper het meest links van de groep. De eerste worp eindigt een meter of 2 voor zijn neus. De carpbol dwarrelt langzaam richting de bodem. De karper volgt de bol maar besluit op het laatste moment toch niet te reageren. Dit zie je vaker met het vliegvissen op karper. Je moet doorgaan en meerdere worpen maken op één en dezelfde vis. Nogmaals proberen. Ook nu belandt de bol een meter of 2 voor de karper zijn neus. De karper versnelt en ik zie aan de wapperende start dat de vis de bol in de smiezen heeft. Klein tikje op de indicator.. Hangen!

E511E7CA-0BCB-4381-AD80-CFEF5F49F54A

Na een korte maar pittige dril ligt de eerste schubkarper van 2018 in het net.  Zo blijft het de ochtend doorgaan. Uiteindelijk heb ik 7 karpers kort mogen aanschouwen. Dit is voor mij een nieuw record voor op de vliegenlat. Karper op de vlieg vind ik een erg leuke visserij die ik zeker de komende weken – tot de écht komst van onze zeebaarsvrienden – ga beoefenen. Op naar de dikke vissen!

A96644B1-37BC-4483-9CC4-68B0E48A611E

IMG_6491

42F00C03-DF36-4B63-BB9C-7A8FB6A038F6

Aankomend weekend wordt weer goed weer voorspeld, zal het dan weer lukken?

Gr Tim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s