Gedonder in de polder #11

Een paar uurtjes tijd. Ik twijfel: pak ik nog even de bellyboot of ga ik lopend achter de snoeken aan. Gezien de wind besluit ik om het laatste te doen. Ik heb een aantal stekken op ’t oog in en rondom Spijkenisse.

Gisteravond nog even een nieuwe streamer gemaakt. Ietjes kleiner dan normaal en gebonden op een 3/0 Mustad Tarpon gevolgd door een #1 trailer. Gekscherend doop ik ‘m het Pluimpje.

IMG_5909.jpg

Op de eerste stek weet ik meteen 2 aanbeten te verzilveren. Beide snoekjes zijn al goed gevuld en geven aardig partij. Omdat ik aardig weg zakte in de modder werd het landen nog even spannend. Ahfijn, de eerste twee snoekjes van – pak ‘m beet – een centimeter of 60 zijn binnen, en dat in een tijdspan van 5 minuten! Jetzt geht lossss.

 

IMG_5954

De aanbeten volgen elkaar snel op. Je merkt dat door de kou de snoeken wat meer bij elkaar gaan liggen. Sla hierbij bruggen, doodlopende stukken en duikertjes niet over. Vaak is het prijsschieten! Alle snoeken heb ik vandaag weten te vangen bij duikers en/of doodlopende stukken en kommetjes.

IMG_5953
Hoewel ik gek ben op het bellyboot vissen op de snoek, blijf ik het visuele aspect van de polder erg leuk vinden. Vooral als je in volle vaart een groenjas over je streamer heen ziet schuiven zorgt voor de nodige adrenaline.

IMG_5942

Blijft altijd lastig om met een zelfontspanner een beetje goede foto te fabriceren.

IMG_5922

De teller blijft staan op 6 snoeken, 1 losser en 2 volgers. Geen slechte middag! Hopelijk kan ik de trendlijn doorzetten in 2018. Voor nu; alvast een fijne jaarwisseling toegewenst.

Tim

Gebruikt materiaal

  • Hengel = Loop Cross SX #8
  • Lijn = Airflo Elbi Pike Float-slowinter tip #8
  • Streamer = rode streamer zoals boven aangegeven
  • Onderlijn = SPRO fluorocarbon

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s