Gedonder in de polder #8 – Op pad met Kimberly

Afgelopen week kreeg ik een whatsapp berichtje van Kimberly.
Wanneer gaan wij weer eens vliegvissen? Ik wil een snoek vangen!

Het weekend had ik wel tijd en voor zaterdag was de afspraak gemaakt. We gaan vissen op snoek en natuurlijk met de vliegenlat want dat wilt Kimberly graag leren.
Het was alweer 6 maanden geleden dat Kimberly een keer mee ging vissen op de fint. Ik deed toen het werpen want dat is niet makkelijk met een zware zinklijn op die gladde rotsen als je het nog moet leren. Daar gaat vandaag verandering in komen.

Vroeg op! Het is koud en mistig. Aangekomen bij de auto moet ik krabben en dacht toen bij mijzelf als er maar geen ijs ligt. Ik besloot wat nieuw water te gaan proberen ik had op Google Earth wat mooi polderwater gevonden in de buurt van Delft. Eens kijken of dat wat oplevert.
IMG-20171202-WA0023

Eenmaal aangekomen zie ik dat er een laag ijs ligt in vrijwel de hele singel. Shit! Even een stukje verder kijken.
Een singel verderop ligt gelukkig helemaal open. Hier maar een poging wagen.
Ik leg Kimberly wat basiswerpinstructies uit en laat haar lekker haar gangetje gaan. Oefening baart kunst, precies zoals ik het geleerd heb afkijken bij anderen en zelf oefenen. Langzaam aan ging het steeds beter.

IMG-20171202-WA0026

Het water zag er veelbelovend uit. Mooi helder, vrij diep, rietkragen aan de overkant. Hier moet snoek liggen.
Na een behoorlijk stuk afgestruind te hebben krijg ik een misser die daarna tot voor mijn voeten mijn streamer volgde en daar bleef het voor de rest bij. Toch maar ergens anders gaan kijken.

Ik besluit naar voor mij bekend water te gaan omdat ik het leuk zou vinden als Kimberly haar eerste snoek vangt en ook nog op de vliegenlat.
Onderweg stop ik nog even bij een ander watertje waar ik eerder goed gevangen heb, maar ook hier geen actie.
Dan maar rechtstreeks naar mijn thuiswater om wat meer zeker te zijn dat we wat vangen.

En dit was de juiste beslissing. De eerste paar worpen had ik al een misser, die helaas daarna geen interesse meer had in een streamer.
Kimberly had het werpen nu aardig onder de knie en wist in dit water elke worp tot kort voor de overkant te werpen, Ik liet er voor mij uit lopen zodat zij als eerst de singel afvist. Ik wees Kimberly een plek aan waar vrijwel altijd snoek ligt maar helaas ze kreeg geen aanbeet. Totdat ik op de stek aankwam en er een snoek over mijn streamer klapte en tot 3 keer toe miste! En ik viste al zo traag met een tube fly.

IMG-20171202-WA0021
Een klein stukje verder pakte ik een klein snoekje onder een bruggetje vandaan die net 2x zo groot is als mijn tubefly. Waarom pakken ze jouw vlieg wel roept Kimberly.
Geen idee! Ik had Kimberly een streamertje gegeven waarmee ik op dat water altijd erg goed vang.
Als ik ietsje later weer een snoek vol over me streamer zie schuiven (en dit keer zonder te missen) word Kimberly gek. Hoe kan dat nou!

IMG-20171202-WA0024

Wij visten allebei met de kleur roze. Ik wat groter en meer flash dan haar streamer dus ik besluit Kimberly een andere streamer te geven. Een roze kerstboompie zoals ik ze noem, een streamer met alleen maar flash gebonden in de vorm van een kerstboom.
Ja weer roze inderdaad maar roze werkt gewoon goed.

Ik loop een eind vooruit om te kijken of we op een lange steiger konden vissen die al een tijdje is afgesloten i.v.m. werkzaamheden maar helaas nog steeds afgesloten, en ik hoor opeens in de verte JAAAA!, kijk om en zie een kromme hengel en het water exploderen.
Kimberly had helemaal zelf der eerste snoek te pakken en dat op de vliegenlat!
En nog een van een mooi formaat ook. Een eerste snoek van 85cm niet verkeerd!

20171202_152341
Een trotse Kimberly

Snel wat foto’s en weer het water in.
Dit was de bevroren voeten en vingers wel waard. Kimberly was nu nog meer gedreven om nog meer te vangen.
We gaan nog een stukje verder en ik pak nog een mini snoekje en besluiten dan naar de auto te lopen en richting huis te gaan.

Zo’n snoek vangen verlangt naar meer, een volgende sessie gaat er zeker aankomen.

 

 

 

2 gedachten over “Gedonder in de polder #8 – Op pad met Kimberly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s