Winnaars van de Avicentra Snoekwedstrijd 2017!

Zaterdag 18 november gaat het gebeuren: de snoekwedstrijd van Avicentra Oostvoorne 2017. De regels zijn duidelijk: van 08:30 tot 16:30 mag er gevist worden op de vele wateren aanwezig op het eiland Voorne-Putten. Levend aas is verboden, net als het gebruik van meerdere hengels.

Eenmaal aangekomen merken wij dat veel mensen zich hebben ingeschreven voor de wedstrijd. Met 30 koppels (60 vissers) een goede opkomst! Al snel blijkt dat wij de enige 2 vliegvissers onder de aanwezigen zijn. ‘Het zal een uitdaging worden om te winnen van 58 spinvissers’, zeg ik tegen Jordy.

wedstrijdformulier
Alles wordt netjes gedocumenteerd

Na het ontvangen van het meetlint, een visitekaartje en het ‘snoekformulier’ gaan wij richting de eerste stek. Wij zijn koppel #22. In ons hoofd hebben wij een parcours uitgestippeld waar wij veel vertrouwen in hebben. Wij blijken een goede keuze gemaakt te hebben. Op onze eerste stek krijgen wij een stuk of 10-13 aanbeten. Vijf snoekjes blijven plakken. Het loopt lekker! ‘Jammer van al die missers, anders staan wij stijf bovenaan’, zegt Jordy.

Snoek_jordy

Dan gaat mijn telefoon. Een whatsappbericht verschijnt met de tussenstand. ‘Wij staan bovenaan joh’, zeg ik tegen Jordy.. Overal wordt aardig gevangen, maar wij hebben de meeste centimeters te pakken. Koppel #10 blijkt onze concurrent te zijn. Snel naar de volgende stek. Ook hier weten wij nog een snoek te verspelen en een snoek van 69 centimeter te strikken. Elke centimeter telt!

Snoektim

Tweede tussenstand. Wij staan nog steeds bovenaan, maar de voorsprong wordt kleiner. Het zal erom spannen. Wij pakken de auto en rijden richting Spijkenisse voor de laatste paar stekken. Ook hier weten wij een aantal snoeken te strikken. Dan gaat de telefoon om 16:00. ‘Wij zijn op de valreep ingehaald’, zeg ik tegen Jordy. Wij staan op 498 centimeter en koppel #10 op 505 centimeter. Shit. ‘Zullen wij nog snel een aantal worpen proberen? Het is nu of nooit!’

Vijf minuten later mist Jordy een dikke tachtiger vlak onder de kant. Dit zou onze winnende ticket zijn geweest! De snoek valt nog een keer aan, maar mist de streamer op een haar na. Wij gooien nog een paar keer maar de snoek lijkt uitgeteld en geeft geen reactie meer. Shit shit shit.

Wachten in spanning
Wachten op de laatste stand 

Wij stappen weer in de auto richting Brielle. De laatste 5 minuten gaan in. Nog snel een worpje wagen? Jordy zet mij af op de busbaan en ik loop/ren naar het water toe. Jordy gaat even snel parkeren. En dan! Dan haak ik een snoekje 16:26 met een lengte van 46 centimeter: de MATCHWINNER!

Met een totale lengte van 544 centimeter (9 snoeken) verslaan wij met slechts 39 centimeter de concurrentie. Een bizarre laatste 5 minuten. Als cadeau ontvangen Jordy en ik allebei een mooi aandenken en een spinset van Savage Gear.

Overzicht
Het was een erg leuke dag! Volgend jaar doen wij weer mee. Misschien dat in 2018 meer vliegvissers mee doen?

Gr Tim

https://www.avicentra.nl/nieuws/verslag-snoekwedstrijd-2017/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s