Gedonder in de polder #6

Jordy en ik hebben ons ingeschreven voor de roofviswedstrijd georganiseerd door Avicentra. Deze wedstrijd is een koppelwedstrijd en wordt gehouden op het eiland Voorne-Putten op 18 november 2017. Er mag alleen vanaf de oevers gevist worden: het gebruik van een bellyboot of kayak is tijdens deze wedstrijd verboden. Meedoen kost 10 Euro per persoon. De hoofdprijs bestaat een roofvispakket ter waarde van 250 Euro.

Eindklassering wordt per koppel met de meeste aantal centimeters opgemaakt. Degene met de grootste snoek wint een individuele prijs. De wedstrijd is populair op het eiland. Ongeveer 20 teams hebben zich ingeschreven.

visgebied

Er moet dus geoefend worden! Maar hoe oefen je met vissen? Simpel! Nieuwe stekken proberen op Voorne-Putten; wellicht komen wij wel iets tegen waar veel snoek zwemt. Dit kan natuurlijk van belang zijn voor de wedstrijd want wij gaan natuurlijk voor de volle winst!

Vroeg in de ochtend staat Jordy bij mij voor de deur. Het is een beetje druilerig weer met aardig wat wind; niet slecht voor een snoekdag. Wij pakken de #8 en lopen naar de eerste watertjes. Pff, ik ga echt waterdichte laarzen bestellen en een cargo broek. Mijn schoenen zijn na 200 meter al helemaal doorweekt.

Ik vis met een van mijn articulated shank streamers. Misschien een beetje overkill in slootjes, maar ach; de streamers zijn erg leuk om te binden en geven een mooie actie. Met makkelijkere streamers kan je ook goed snoek vangen natuurlijk! Ik heb de patroontjes afgeleid van de muskystreamers die gebruikt worden in de VS en Canada.

shankflies

De eerste aanbeet laat lang op zich wachten. Pas na een uur vissen wordt mijn streamer gepakt door een snoekje van plusminus 50 centimeter. Blijft mooi om die aanbeten te zien. De snoeken klappen er soms echt vol over je streamer heen. Aardige adrenalinekick geeft dat zo vlak voor je voeten.

FullSizeRender

Wij besluiten om naar de volgende stek te gaan. Hier totaal geen actie. Geen aanbeet, geen volger, geen vis. Het lijkt wel uitgestorven. Wij besluiten om de auto in te stappen en het dichter bij huis te gaan proberen.

Hier wel meer actie! Binnen twee minuten  krijg ik twee aanbeten op de articulated shank streamer. Allebei de snoeken weten zich na een aantal seconden van de haak te verlossen. Echt balen dit want de laatste snoek was een erg mooie. Die ging zeker over de 80 centimeter heen.

Charmander
*45 millimeter shank als kop, en een 6/0 Gamakatsu Worm 36 al haak 

Voor de rest krijgen wij geen aanbeten meer. Het was een leuke, maar taaie dag. Normaliter vangen wij wel wat meer snoeken op een struindag. Wij merkten op dat langs veel watertjes al voetstappen in het natte gras stonden. Roofvissers of mensen die de hond uitlaten?

Dit motiveert ons juist nog meer in onze zoektocht naar nieuwe stekken en de hoofdprijs te winnen!

Gr Tim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s