De Bellyboot Kronieken #8

Kort dagje
Ditmaal een kort verslagje van mijn kant. Ik heb een dagje vrij en wil een aantal uurtjes het water op. Het is nog goed te vertoeven op en langs het water voor eind september, maar je merkt toch wel dat de herfst op de deur aan het bonken is.

Gezien ik nog steeds last heb van mijn linkerschouder, besluit ik om lichter te gaan vissen. Ditmaal niet met een Aftma #10 bestemd voor snoek, maar met lichter materiaal op onze gestreepte groene vrienden met hanenkammen.

Al een tijdje wil ik een bepaald stek op Het Haringvliet proberen. Vanaf mijn huis is dit ongeveer 30 minuten rijden. Bellyboot achterin, en gaan met die banaan.

De meeste vis vind ik toch wel op de 3 tot 4 meter grens. Her en der zie ik mooie symbolen op de bodem staan: ik vermoed dat dit snoekbaarzen zijn. Geconcentreerd vis op deze symbolen. Helaas krijg ik het eerste uur geen aanbeten, terwijl ik toch over mooi dik bezaaide stekken heen ben gedrift.
Baarsbellyboot
Dan vanuit het niets een harde ruk aan de lijn. Het bonst lekker. Waarschijnlijk een mooie baars. Ja hoor, een mooie baars van 39 centimeter geeft zich naast mijn bellyboot gewonnen. Wat blijven het mooie vissen he: echte strijders.

Baarbellyboot2

Ik weet nog 2 baarzen te strikken. Helaas van deze vissen geen foto gemaakt. De hemelpoorten gaan open en het komt met bakken naar beneden. Na deze baarzen krijg ik helaas geen aanbeten meer. Toch een geslaagd middagje, en al helemaal op een nieuwe stek. Op naar de 45-plusser!

Groeten Tim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s