Op zeebaars met de yak

Het is alweer een tijdje geleden dat er een verslag op het blog verscheen. Dit kwam simpelweg door weinig tijd, de moeilijke zomermaanden en dat er voor mij geen vakantie in zit dit jaar.

Een paar weken geleden was het dan eindelijk zo ver. Ik had de tijd, het getij was goed, de wind perfect en het zonnetje zou gaan schijnen. Vincent belde mij op we konden gaan doen wat we al een tijdje van plan waren: vissen op zeebaars vanuit de kajak en het liefst op de popper. Ik met de vliegenlat natuurlijk en Vin met zijn spinhengels.

Eerst nog een nachtdienstje draaien. Hoppa jak op het dak, visspullen in de auto en richting de zaak. Werd toch wel raar aangekeken toen ik aan kwam rijden, haha.

’s Ochtends was ik al vroeg op de locatie aangekomen. Ik had me gekleed voor een zonnige dag, maar zodra ik uit de auto stapte was het toch wel fris. Het zonnetje kwam snel tevoorschijn toen wij onderweg waren naar de stek.

IMG-20170828-WA0010
Het was een eind peddelen maar dit ging lekker in een rap tempo. Heerlijk zo op de vroege morgen.

Eenmaal op de stek was het tij nog wat te hoog en duurde het even voordat de eerste aanbeet kwam.
De eerste aanbeet kwam, en toen ging het helemaal los! De ene aanbeet werd opgevolgd door de andere overmoedige zeebaars. Vincent wist er een paar op de popper te pakken, wat mij helaas niet lukte.

Het zat mij niet mee. Ik loste de ene vis na de andere. Snoeiharde aanbeten die niet bleven hangen. Soms wel vier keer in één worp, terwijl Vincent de éne na de andere naar binnen stond te harken.
IMG_20170828_214143_646

Vincent wist  ik een 22-tal zeebaarzen te foppen waar ik er maar 7 had. Daarnaast had ik zeker een stuk of 15 zeebaarzen gelost.. Buiten de vele lossers en dat het niet mee zat heb ik toch volop genoten in mijn kajak.

Groeten Jordy

 

Een gedachte over “Op zeebaars met de yak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s