Vreemdgaan Deel 2

Middag: met de boot 
Dit is een vervolg op het artikel De Bellyboot Kronieken #7: vreemdgaan. In de middag besluiten wij om met de boot een andere Nederlandse rivier  op te gaan. Wellicht dat wij nog een aantal mooie snoeken, snoekbaarzen of baarzen kunnen vangen. De teller staat in middag na de belly boatsessie op 18 vissen.

Baars
Mooie baars van 38 centimeter

Wij hebben nog niet 10 meter afgevist of het gaat al he-le-maal los. Werpend en verticalend, het maakt allemaal niet uit: de ene na de andere mooie vis wordt door ons geland. De hoofdmoot bestaat uit snoeken in de 60 tot 70 centimeter klasse.

rick_snoek2
Rick met de gemiddeld formaat snoek die middag

25, 26, 27, 28.. De teller blijft maar lopen en de knokkels van onze handen gaan kapot. Schaafwonden opgelopen tijdens het onthaken van de snoeken: mooier kan toch niet ;)?

Snoek_giessen2
Verticalend

De teller blijft doorlopen: 30, 31, 32, 33, 34, 35..

snoek_giessen
Lachen!

Kers op de taart 
Maar dan krijg ik een goede aanbeet op een langzaam geviste shad. Je voelt meteen dat het een goede lompe vis is. De Allux Hyperwood staat goed krom en de slip van het 2500 molentje moet strakker afgesteld worden.  ‘Dit zou weleens een meterplus vis kunnen zijn Timmie!’, zegt Rick. Ik twijfel nog en denk eerder aan een mooie negentiger.

En ja hoor, Rick heeft gelijk: een mooie metervis komt naar boven.  Na een aantal minuten heeft Rick haar ferm te pakken met de kieuwgreep en wij leggen haar langs het meetboard. Een mooie sterke snoek van 1 meter en 1 centimeter.

metersnoek_tim
Meterplus snoek voor Tim

Deze vis is nummer 40 en wij besluiten te stoppen. Veertig vissen op een dag, variërend van snoek tot baars. Mooi dikke zestigers aan snoekbaarzen met een uitschieter naar de 74. Als kers op de taart een mooie dikke meterplus snoek. Een te gekke dag die wij niet snel meer zullen vergeten.

Ondanks dat ik een vliegvissers in hart en nieren ben, ben ik ontzettend blij met dit hengeltje van Allux. Een all-round licht hengeltje gevoelig genoeg om werpend en verticalend mee te vissen. Heb ik al verteld dat de blank van dit hengeltje tevens gebruikt wordt voor het bouwen van vliegvishengels ;)?

Tim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s