De Bellyboot Kronieken #7: vreemdgaan

Weinig updates
Laatste tijd hebben wij niet veel meer gepubliceerd op Dutchflynatics. Sorry hiervoor! Mede door werk, studie, nevenactiviteiten en de warmte zijn de vangsten bij ons niet heel goed geweest. Natuurlijk vingen wij wel wat zeebaarzen met uitschieters tot de 50 centimeter, maar helaas niet de kneiters van de voorgaande sessies.

De ochtend: belly boat time 
Ah fin, vandaag stond een gemixte dag voor mij en Rick op de planning. Rick vist voornamelijk op de snoekbaars en snoek vanuit de boot met aasvissen en shads. Zo nu en dan gaat hij met ons mee om de roofvissen met de streamer achter de vinnen aan te zitten. Aangezien ik een ontsteking in mijn linkerschouder heb, kiezen wij ervoor om een keer lekker met lichte spinstokken en shads te gaan vissen. Een tijdje terug heb ik voor deze visser een mooie splitcane spinstok van Allux gekocht. Kortom: ik ga een keertje vreemd en dit was best lekker!

Afbeeldingsresultaat voor allux hyperwood
Allux Hyperwood ´32

Overigens, actief vissen vanuit de bellyboot met lichte spinstokken op snoek, snoekbaars en baars is geen vervelende bezigheid ;). Rond een uur of 7 in de ochtend kom ik bij Rick aan in Hardinxveld-Giessendam. Het is nog donker en ietwat mistig aan het worden. Snel wordt Rick zijn materiaal en bellyboot in de auto geplaatst en rijden wij naar de eerste stek. Wij hebben een mooie rivier op het oog waar een mooi bestaand aan roofvis rond zwemt.

rick_snoekbaars1
De eerste snoekbaarzen zijn snel gevonden

Het is ongeveer een halve kilometer peddelen van de plek waar wij te water gaan en de plek waar wij willen vissen. Terwijl wij het kanaal door peddelen vissen wij alvast de kantjes uit. Hierdoor worden de eerste snoekbaarzen en baarzen gevangen.

baars_2
De eerste baarzen worden gevangen

Snoekbaars

rick_snoekbaars
Catch & Release!
Smile!
Smile!
Riviersnoek Rick
Riviersnoekje voor Rick
Riviersnoek Tim
Riviersnoek Tim

Dit was een verslagje van deel 1 (belly boot) van onze visdag. Deel 2 (de boot) volgt zo spoedig mogelijk.

Groeten Tim

 

Een gedachte over “De Bellyboot Kronieken #7: vreemdgaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s