Wind, wind, wind en zeebaars

Vandaag staat een paar uurtjes vissen op zeebaars op het programma. Met 5 man zou dit zeker wel moeten lukken. Er staat een beste bak met wind vanuit het westen: een constante BFT 5 met stoten richting de 6 a 7 giert over de Maasvlakte. Dit maakt het vissen niet eenvoudiger, ondanks dat er genoeg stekken zijn waar je gemakkelijk in de luwte kan staan.

Zeebaars op de vlieg
Eerste maatse zeebaars van dit seizoen voor Tim

Over de vangsten kan ik kort maar krachtig zijn. Wij wisten uiteindelijk 6 zeebaarzen te vangen; allen tussen de 40 a 50 centimeter groot. De baarzen werden gevangen op bucktail streamertjes en EP-bindsels. Goede sport op de vliegenlat dus! Het is wachten tot die echte dikke 55 plusser!

Zeebaars op de vlieg
Eerste zeebaars voor Bart

Op 1 juli staat de zeebaars-fintdag van de VVVP gepland. Tot dusver hebben 12 mannen zich aangemeld: een aantal gaat gericht op de fint en een aantal gaat met mij mee achter de zeebaars aan. Wordt beslist een geslaagde dag met een lekkere barbecue.

Fijn weekend,

Tim

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s