Zout en Zoet

Afgelopen woensdag zou ik de nachtdiensten weer ingaan dus dat wilt zeggen dat ik overdag lekker een hengeltje uit kan werpen.

30 graden en een strakblauwe hemel. Met deze temperaturen zoek ik graag de kust op en nee niet om naar het strand te gaan maar om wadend achter de zeebaarzen aan te gaan.

Opkomend tij om 6 uur in de ochtend, hmmm dan maar om 5 uur mijn nest uit.
Spullen gepakt en richting de kust gereden. Onderweg kwam ik nog op het idee om het eventjes op de zeeforel te proberen, dat pakte vorig jaar rond deze tijd van het jaar goed uit maar dit keer helaas geen tikkie. Dan maar achter de zeebaars aan.

Ondertussen was de temperatuur al behoorlijk gestegen en was het prachtig weer.
Ik stond al een tijdje te werpen maar nog geen tik, hier en daar zag je wat fint jagen maar waar is de zeebaars? Zou het aan mijn streamer liggen? Ik doe er een kleinere streamer aan en de eerste worp BAM! Dat was een aanbeet! Helaas bleef deze niet hangen. Ik blijf verder zoeken. Na een tijdje pak ik toch 2 leuke zeebaarzen.

thumbnail_IMG_20170621_213531_736

Het water stijgt in een rap tempo en ik besluit nog ergens anders te gaan kijken voordat het zo hoog is dat ik er niet meer kan vissen. Eenmaal op de stek aangekomen zie ik dat het water bruin is met weinig zicht. Toch wat pogingen gedaan maar helaas. Je moet toch al gauw wat helder water, stroming en aasvis hebben.

Ik laat het zeebaarzen voor wat het is, maar was nog niet van plan te stoppen met vissen.
Zulk mooi weer en de volle zon met hoogtij. Eens kijken of de windes in het zonnetje liggen.

Snel naar huis gereden om mijn #3 en vliegendoos op te halen. Vervolgens ben ik naar het Spui gereden. Wij hebben zoveel water hier op Voorne-Putten; daar wordt je eng van.

Wind op de kant, kraakhelder water en hoogtij. Perfect! Ik loop naar het water en meteen spot ik een bak van een winde, werp hem aan en de winde stijgt en pakt zonder aarzelen mijn vlieg. Hoppa!!! Dat is numero uno. Snel een foto en weer verder.

thumbnail_IMG_20170621_230813_543

Ik wandel de kant een stukje af en spot er nog een, deze twijfelde eerst een aantal keer maar uiteindelijk pakte hij toch de vlieg uit de oppervlakte. Helaas wist deze zich van de haak te ontdoen. Balen! Maar in mijn ooghoek zie ik 5 meter verder nog 2 mooie windes liggen. Ik werp aan en een van de 2 pakt zonder aarzelen mijn vlieg. Heerlijke visserij! De vissen zoeken, aanwerpen en je vlieg zien pakken. Ik vang er zo nog een aantal, heerlijk dagje zo!

Jordy

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s