Seizoensstart op het zout

Anderen zijn reeds begonnen, Met de constante stijging van het watertemperatuur is voor mij het snoekseizoen voorbij. Tijd voor de zeebaars! Afgelopen weekend heb ik twee korte sessies gevist met goed resultaat!

Vrijdag
Vrijdagavond heb ik een aantal uurtjes over. Na een hele dag cursus in Utrecht ben ik wel toe aan een beetje visactie. Ik lees goede berichten op Facebook en Instagram omtrent de zeebaars: mooie aantallen worden gevangen, de grotere exemplaren zijn mij echter nog ontgaan.

zeebaarsstreamer
Effectief doch eenvoudig bucktail streamertje

Naar de Maasvlakte dus. Vanaf 20:00 is het afgaand getij; prima om een 1,5 uur te vissen! Na een rit van iets meer dan 15 minuten, ja ik woon gelukkig zo dichtbij :), kom ik aan op de stek. Auto geparkeerd, rustig alles optuigen en een paar minuutjes lopen. Het is toch wel warm vandaag zeg..

Rond 20:15 sta ik bij mijn gekozen stek. Ik wil het dit keer proberen met kleine bucktailstreamers: heb de laatste tijd geen zin gehad om die EP-streamers te binden en te knippen. Deze bucktailtjes flans ik immers sneller in elkaar! Eentje verliezen doet dan ook niet zo’n pijn.

zeebaars4
De eerste van het jaar!

De benodigde variabelen zijn alle aanwezig. Het water is redelijk helder, er staat een goede stroming en ik zie overal wolkjes met aasvis. A+B+C = D. Vriend zeebaars zal dus niet ver weg zijn.. Nou dat zijn ze zeker niet. Eerste worp meteen een doffe dreun, hangen! Tweede hetzelfde. Boem, hangen! Vijftig meter backing eruit. Nee geintje, maar sterk zijn die zilte rovers wel gezien ’t formaat. Blijft een rauwe maar stoere visserij. Zomaar kan die 60-plusser eraan hangen, en nee ik bedoel niet de pensionado ;).

fint1
Ik fint fintastisch!

Tegen de schemering begint het pas echt los te gaan: overal zie ik finten en zeebaars jagen en ik krijg de ene na de andere aanbeet. Het water kookt en kolkt. De finten schieten een meter voor mijn voeten achter het speldaas aan. In totaal weet ik in 1,5 uur tijd 12 zeebaarzen (30-43 centimeter) en een mooie fint te landen. 2 vissen weten zich te ontdoen van de haak. Van één vis ben ik overtuigd dat het een mooie vijftiger is geweest. Maar ach: 2 verspelen op de 13 vissen is niks en te beschouwen als een standaardafwijking ;)!

zeebaars3
Blijven pittige vechtersbazen hé!

Zondag
Overdag moet ik werken aan een module-opdracht voor mijn avondstudie. Tegen de avond heb ik nog wel tijd om 2 uurtjes richting de Maasvlakte te gaan. Aangekomen op dezelfde stek met afgaand water ziet het er weer goed uit: stroming, aasvis en helder water. De zeebaars moet zeker nog aanwezig zijn.

zeebaars1
Eén van de 5

En ze zijn er weer, of misschien beter: ze zijn er nog steeds. In totaal weet ik 5 vissen te landen, en 2 aanbeten te missen. Ik vang de stekels op zowel bucktail als EP-streamertjes. Ook dit keer geen uitschieters; alle vissen zijn tussen de 30 a 40 centimeter. Desalniettemin ben ik erg tevreden.

In twee sessies van 1,5 en 2 uur 17 zeebaarzen en 1 fint vangen is gewoonweg goed. Hopelijk blijft deze stijgende lijn aanwezig het gehele seizoen.

Groeten Tim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s