De Bellyboot Kronieken #6

Afgelopen zaterdag vroeg uit de veren. Op de planning staat een bellyboot-/kajaksessie samen met Krijn en Jordy. Om half 7 bij de trailerhelling is de afspraak.

Er staat een 2-3 BFT vanuit het westen. Deze zou wel gaan draaien, en frequent ook. wij kiezen daarom voor een stuk in de luwte. Vanuit de belly boot en de kajak kunnen wij dan gemakkelijk de wierbedden en het talud afvissen

kajak_jordy_volkerak
Jordy zijn Hobie

Al snel heeft Krijn het eerste snoekje te pakken. Zijn vliegenlat gaat goed krom. Met een watertemperatuur van 21-23 graden Celcius zijn de snoeken erg sterk. Daarbij moeten wij natuurlijk ook voorzichtig zijn met de dril.

Na dit snoekje blijft het een tijdje stil, totdat ik een aardig beuk krijg op een Old Skool bucktail streamer. Aan het gebonk te voelen geen snoek, maar een mooie snoekbaars. Mijn voorstelling blijkt te kloppen en na een aantal minuten ligt een hoge licht getekende snoekbaars langs mijn belly boot. Foto maken, onthaken en hup weer het water in. De laatste tijd worden erg mooie snoekbaarzen gevangen op Het Volkerak. Ik vind het super vissen! Vanuit de belly boot heeft het toch iets speciaals.

snoekbaars_tim_volkerak2
Snoekbaars op de streamer

Daarna is Jordy aan de beurt. Op een groene tube fly weet hij nog een snoekje te strikken. Zijn eerste Volkeraksnoek op de vlieg. In mijn ooghoek zie ik dat het snoekje goed te keer gaat: tot twee keer toe vliegt de rover tailend over het water. Hier doe je het voor!

jordy_snoek_volkerak kopie
Volkerak snoek

Dan begint de wind aan te trekken. Mijn rug is zeiknat; en niet van het zweet. De golven klappen tegen de belly boot aan. Wij besloten om terug te peddelen om vervolgens in te gaan pakken. Ik gooi nog een hoekje uit en krijg een mooie aanbeet. Je voelt meteen dat het een aardige snoek is. Met deze temperatuur gaan ze als de brandweer; onder de belly boot door, springen. De cross #10 gaat goed krom!

snoek_tim_volkerak
Volkerak snoek #2

Met mijn laatste worp weet ik nog een snoekje te missen. De groenjas weet zich tot drie keer toe te ontdoen van de haak. Toch even snel de haakpunt checken. Ja,  deze is gewoon vlijmscherp. You win some, you lose some.. Dit was de laatste actie van de dag aangezien de wind te hoge golven begon te stuwen.

Een leuke dag met mooie rovers!

Groeten,

Tim

3 gedachten over “De Bellyboot Kronieken #6

  1. Weer mooi verwoord Tim. Hard werken en peddelen geblazen, maar weer een paar prachtige vissen gefopt. Gaan we meer doen.
    Groeten Krijn

    Like

  2. Leuke verhaal Tim. Ik zou ook een keer op Volkerak vissen maar weet niet goed waar ik zou moeten opstappen met de belly boot. Kun je me zeggen waar ik die trailerhelling kan vinden die kennelijk op een van de getoonde foto’s staat (“Jordi en zijn Hobie”)? Alvast bedankt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s