Seizoensopening op het Volkerak 2017

Zondag 28 mei 2017. Voor mij de openingsdag van het nieuwe roofvisseizoen. Samen met mijn Duitse vriend Stefan staat de datum al een tijdje gepland. Hij is een week in Nederland, en Het Volkerak de plaats van bestemming. Het zou een ‘zwaar’ dagje worden gezien wij beiden een korte nacht achter de rug hebben.

Op de eerste stek kregen wij al snel reactie van de aanwezige rovers. Een paar keer werd de streamer gepakt of gevolgd, maar deze bleven niet hangen. Uiteindelijk weet Stefan na een halfuur een mooie snoek te strikken. Helaas ontdoet deze snoek zich van de streamer vlak voor het scheppen.. Kort daarna weet ik wel een snoek te landen.

snoekvolkerak28me2017
Eerste Volkeraksnoek van de dag

Wat zijn ze sterk nu zeg met het warme water. De temperatuur van het water schommelt continu tussen de 20 en 22 graden Celcius. Dit houdt echter tevens in dat de dril kort gehouden moet worden, de snoek snel onthaakt en snel een eventuele foto gemaakt moet worden.

De twee uren daarna krijgen wij nog een aantal volgers, maar geen aanbeten. De wind gaat eruit en dit lijkt invloed te hebben op de agressiviteit van de rovers.

snoekbaarsvolkerak27mei2017
Eerste Volkeraksnoekbaars

Plots knalt er een mooie snoekbaars vlak voor de boot vanuit de planten vol op mijn zwarte EP-streamer. Super zo de aanbeet op zicht! Een mooie donkere en hoog gebouwde snoekbaars komt boven. Super! Snel een foto schieten, onthaken en weer terug.

5 minuten later staan Stefan weer met een kromme hengel. Ook een mooie snoekbaars, ditmaal mooi licht en goud gekleurd!

snoekbaars2volkerak27mei2017
Eerste Volkeraksnoekbaars voor Stefan

De vissen blijven komen. Ik los nog een schitterende snoekbaars vlak voor de boot. Gezien de wortel van de staart zeker een snoekbaars met een lengte van  80 centimeter plus. Vervolgens lost Stefan nog een leuke snoek van ongeveer 70-80 centimeter.

Dan krijgt Stefan een harde beuk op mijn #9. ”Ich glaube ein Hecht”, zegt hij. Dit blijkt onjuist te zijn. Een mooie gouden snoekbaars komt boven. Met 78 centimeter een nieuw persoonlijk record voor Stefan op de streamer!

snoekbaars3volkerak27mei2017
78 centimeter Volkeraksnoekbaars

Het was een super dag met mooie vissen, lekker weer en goed gezelschap. Dit gaan wij snel weer over doen!

Tight Lines,

Tim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s