Vockla – Oostenrijk 2017

Vanuit Bad Ischl is Neukirchen an der Vockla slechts een uurtje rijden. De Vockla is een kleine rivier waar veel forel op staat. Voornamelijk uitgezette forel, dat wel. Het visbestand wordt beheerd door de familie Kottl.

Het bestand
Naast de grote hoeveelheid ‘tamme’ forellen, zijn er nog steeds wilde forellen aanwezig. Zoekt en gij zult vinden. Zoek vooral de diepe pools met overhangende takken. Lastige plekken herbergen meestal de mooiste vissen. Met een streamer of nymph zijn deze vissen overigens makkelijker te vangen dan met droge vliegen.

vockla
Strecke B op de Vockla

Meestal begin ik de dag met een aantal uur vissen met streamers. Ik moet en zou een aantal grote bruine forellen vangen. Dit is zeker gelukt. Ik heb een handvol sterke mooie bruine forellen mogen vangen van boven de 45 centimeter.

bruineforel2
Vockla bruine forel

Wat het vissen met streamers zou leek maakt zijn de keiharde aanbeten van de aanstormende forellen. Vooral de bruine forellen duiken met volle overgave op de streamers.

bruineforelvockla
Bruine forel

Voor de (beginnende) vliegvisser is de Vockla een perfect leerwater. Genoeg vis, genoeg actie. Hier kan je onder meer je ‘droge’ presentatie goed oefenen. Dragt de vlieg? Geen aanbeet. Is de drift perfect? Geheid een aanbeet. Op een erg goede dag kan het aantal vissen hoog in de cijfers lopen. Een klikker is een handige tool om mee te nemen wanneer je het exacte aantal wil weten.

rainbow2.jg
Gemiddelde regenboogforel

Huchen 
De Vockla wordt niet alleen bewoond door de nodige vlagzalmen, bruine en regenboogforellen. Sporadisch kan je een dikke Huchen, ook wel Donauzalm, tegen het lijf lopen. Op onderstaande foto is een tweetal paaiend te zien. De vissen zijn om en nabij de 80-100 centimeter en zeer lastig te vangen.

huchen
Paaiende Huchen

De Vockla is een leuke een mooie rivier met een goed visbestand. Met 45 euro per dag is de prijs voor een vergunning nog zeker betaalbaar. Het is een stukje rijden, maar als je echt een paar dagen het snot voor je ogen wil vangen in een mooie omgeving met super schnitzels en lekker biertjes, dan is de Vockla zeker een aanrader.  Neem een kijkje bij het hotel Beim Bockhiasl; zij serveren de lekkerste Kardinalschnitte in Oostenrijk.

Voor nu sluit ik af met deze slechte persiflage van Donald Trump. Zonder dollen: de haan heet echt Donald. Vertoonde echt haantjesgedrag..

trumphaan
Trumphaan

Groeten Tim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s