Clubdagje met de VVVP op het OVM

Afgelopen zaterdag stond een clubdag gepland op het mooie Oostvoornse Meer.

Een groepje van ongeveer 20 man heeft zich aangemeld om achter de forellen aan te gaan, sommigen wadend in de binnenbakken, anderen weer vanuit de bellyboot of de kajak. Ikzelf heb een week geleden een Hobie Mirage Outback (trap)kayak gekocht en de clubdag leek mij een mooie gelegenheid om mijn nieuwe aanwinst te testen. verslag

Rond acht uur verzamelen bij de loswal was de afspraak en iedereen was ruim op tijd. Spulletjes in orde maken, belly boat opblazen, hengels optuigen en naar de stekken

2 weken geleden heb ik goed gevangen vanuit de bellyboat dus ik had er alle vertrouwen in. Snel weer naar diezelfde stek gevaren met mijn kayak wat in een rap tempo ging. De wind stond echter anders. Een behoorlijke bak wind maakte het bijna onmogelijk om goed te blijven liggen. Deze plek heb ik verder met rust gelaten en ben terug gevaren naar de Loswal.

Eenmaal terug bij de loswal zie ik Krijn een forelletje vangen in zijn bellyboat; zullen ze hier zitten? Ik besluit het in de luwtje te proberen want er stond een aardig windje. Ik zie een paar keer een vis draaien en niet veel later krijg ik een aanbeet die helaas niet kon verzilveren. Later kreeg ik nog een aanbeet tijdens het afzinken en ook deze bleef niet haken.

Om 13 uur was het de bedoeling te verzamelen bij de loswal om lekker een soepje of een broodje hamburger of worst te eten met een wijntje of een biertje erbij.
Het weer zat mee, het zonnetje scheen en het was erg gezellig.

IMG_5595 verslag.JPG

IMG_5599 verslag.JPG
De verhalen kwamen al snel over de vangsten. Bas had met zijn derde worp worp al een mooie bruine forel weten te haken van precies 60cm.

En er waren meerdere forellen gevangen met sporadisch hier en daar een botje.

18527793_970365466438661_1153065766873378641_n verslag

IMG_5598 verslag.JPG

Ondanks de vangsten niet meer zijn zoals vroeger was het toch een super gezellig dagje. Heerlijk weertje, vissen, lekker eten, bier en wijn of snaps van Sepp! Gezelligheid; wat wil je nog meer?

 

IMG_5600 verslag.JPG

IMG_5596 verslag

 

Groeten Jordy

 

Een gedachte over “Clubdagje met de VVVP op het OVM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s