Dagje Oostvoornse Meer

Wat doe je overdag als je nachtdienst hebt? Juist ja! vissen!

Vandaag zijn Vincent Tobé en ik wat uurtjes wezen dobberen op het Oostvoornse Meer.
Vincent in zijn Hobie Kajak en ik in mijn bellyboot met als doel forel en bot te vangen.
Normaal gesproken neem ik een verticaal hengeltje mee voor de botten maar besloot dit keer alleen mijn vliegenlat mee te nemen en te proberen gericht op bot en forel te vissen.

Oostvoornse Meer Forel
OVM forel

 

Peddelen peddelen en nog eens peddelen, de overkant was verder dan ik dacht.
Op de fish finder was eigenlijk al gelijk te zien dat er een hoop forel zwom een aantal driften erover heen maar helaas. Nog een stukje verder peddelen, mijn knieën begonnen al zeer te doen van al dat getrap tegen de wind in. Op een gegeven moment verschenen er scholen haring op de fish finder en zo nu en dan ook grote symbolen van forel. Toch eens een ander streamertje proberen.

De eerste worp was het meteen raak! Een felle harde tik. HANGEN! En de hengel stond gebogen als een hoepel. Heel even dacht ik dat ik een bot had gehaakt totdat er plots een forel tot 3 keer toe een meter uit het water sprong. Vincent keek me aan. WOW! ‘Dat is een grote!’, zei hij. Na een stevige dril kon ik de forel scheppen, damn! Dit is zeker de grootste forel die ik tot nu toe heb gevangen. Helaas had ik geen meetlint bij maar 70cm+ was hij zeker.
Oostvoornse Meer Forel

Oostvoornse Meer Forel
Een prachtige bruine forel

 

Wat en fantastische vis! Ik zit nog een beetje na te trillen in me bellyboot en doe nog een worp. Een paar keer strippen en BAM! FISH ON! Hengel weer zo krom als een hoepel. Twee worpen twee vissen. ‘Nee dit meen je niet!’, hoor ik Vincent zeggen. Deze forel kon nog wel eens groter zijn. Wat een gevecht! De vis bleef maar diep gaan. Eenmaal in het net kon ik zien hoe groot hij was. Wat een bakbeest: ietsje groter dan de vorige en zeker dikker.

Oostvoornse Meer Forel
OVM Forel

Mijn dag kon niet meer stuk, 2 dikke forellen en wist nog een tiental botten te vangen op de vliegenlat.
Een heerlijk dagje zo. Ik wou zo nog wel even doorgaan maar mijn knieën dachten daar anders over: het vele peddelen had ze weer eens flink overbelast en het was op een gegeven moment niet meer te doen. Misschien toch maar eens gaan kijken voor een Hobie kajak??

Een gedachte over “Dagje Oostvoornse Meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s