Lente op Het Volkerak

Wij vissen over een diep scherp talud. Glashelder water. Vlakbij de kribben. Op de fishfinder zijn kleine plukjes aasvis te zien.

Ik gooi mijn babysnoek EP-streamer een meter of 20 richting de halverwege in het water liggende kribben, wacht een paar seconden en begin met korte rukjes te strippen. ‘De ‘Bokkenstripjes zijn zeer effectief’ hoor ik Jacco in mijn hoofd zeggen. Ik probeer dit continu te herhalen; de mogelijkheid op RSI neem ik voor nu wel even op de koop toe.

volkerak_10maart_2017_4

Ik ben te lui om mijn #10 te pakken, ook al ligt deze welgeteld 1 meter naast mij in de boot. De #8 Loop Cross SX 10 ft met een #8-9 Airflo Di3 lijn zou moeten voldoen, toch?

Met mijn polaroid bril op kan ik mijn streamer volgen op een diepte van ongeveer anderhalve meter. Moet toch wel goed kijken; begin redelijk kippig te worden..Opeens zie ik een schim pijlsnel achter de streamer opduiken. Hij/zij klapt er vol overheen en duikt meteen de diepte in. ‘Ja hangen!’, zeg ik tegen Vincent. Dit is denk ik wel de mooiste aanbeet die ik ooit heb gehad op vliegenlat zeg ik tegen mijzelf. Gezien het formaat zal het hoogstwaarschijnlijk een mooi vrouwtje zijn!

snoek_volkerak_10maart2017

Wat een power! Meteen de diepte in, hevig schudt zij haar kop. Pfffff die #8 is eigenlijk toch wel een beetje te licht voor een mooi formaat Volkerak snoek! De eerste 10-15 seconden heb ik weinig te vertellen. Buigen of barsten. Lijn strak houden en vol in de hengel hangen. De #8 10 footer staat zo krom als een hoepeltje. Vincent lachen.. Ik ook, maar diep van binnen ben ik toch bang om de vis te verliezen!

Na een aantal minuten ligt de vis in het schepnet. Echt een schitterende vrouwtjessnoek. Machtige kop en getooid in een perfect haute couture camouflage jurk. De mooiste snoek die ik tot op heden op de vliegenlat heb mogen vangen.

snoek_volkerak_10maart2017_2

Paar foto’s schieten en met een ferme slag van haar staart schiet ze weer de diepte in, op zoek naar aasvis om te terroriseren. De rest van de dag was het ruk! 🙂

Vangzeeee

Tim

3 gedachten over “Lente op Het Volkerak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s