Gedonder in de polder #5

Vorig weekend tijdens de snoekwedstrijd in het café, kwamen Tim en ik in een gesprek over een hengel die te koop stond op marktplaats. Een hengel die Krijn ook bezit en waar Tim even mee mocht werpen, waarop zijn reactie was: ‘Beste snoekhengel waarmee ik heb gegooid’! Aangezien ik op dat moment even zonder goede snoekhengel zat zei Tim: ‘Jor zal ik een bod voor je doen?’. Ja toch! waarom niet!? Ik hoor alleen maar goede reacties over die hengel. Tim kreeg al snel antwoord terug en een belletje werd gepleegd. De volgende dag had ik een Hardy Pike Teaser ontworpen door Ad Swier  in mijn bezit. Als nieuw! Geen krasje, schoon kurk: hier was nauwelijks mee gevist.

Toevallig had ik een aantal dagen daarvoor al een nieuwe cassette reel besteld een Hardy Ultralite ASR. Zodra de reel geleverd zou worden, zou het setje compleet zijn.
16996802_10208794819211567_1734354298_n

De hengel en reel moesten natuurlijk meteen in de praktijk getest worden!! Als een speer naar de dichtstbijzijnde viswinkel gereden voor een lijntje en meteen naar de waterkant gereden.

De eerste worpen waren even wennen maar wat een p*rno stok!!! En die reel!WAUW! Wat een set!! Nog geen 10 worpen en er knalt een snoek op me streamer BAM! Ook het drillen kon even getest worden. Dit snoekje kreeg het alleen voor elkaar vlak voor de kant zich te lossen van de haak.
Zaterdag heb ik een paar uurtjes kunnen wennen en genieten van mijn nieuwe spulletjes maar de snoeken waren niet echt los. Het bleef bij een klein snoekje en 2 lossers.

17028975_10208794791850883_374982639_n

Zondag eens een ander polderwatertje proberen.

Aangekomen bij het water viel me op dat er een behoorlijke trek in stond, ze waren aan het spuien, dit kon wel eens een voordeel zijn.
De eerste aanbeet kreeg ik bij een T splitsing waar een behoorlijke stroming uit een zijslootje kwam. Deze knalde er keihard op maar volkomen mis, na een paar keer werpen waagde de snoek weer een poging en de streamer verdween diep in zijn bek. Zo dan!! Dit was een poldersnoek van leuk formaat geschat tegen de meter.

Maar helaas na een korte dril en flink kopschudden vloog de streamer uit zijn bek. Mooi k*t!
Een aantal meter verder knalde er weer een snoek op de roze/zwarte zonkerstreamer; die streamers doen het goed!16996805_10208794791650878_1686440475_n.jpg

Wat mij opviel was dat de snoeken elkaar al aan het opzoeken waren en redelijk bij elkaar lagen. Waarschijnlijk gaat de paai beginnen. De temperatuur van het water is al stijgende.
Ik viste in dit water een stuk van ongeveer 200 meter af maar had 7 snoeken gehaakt op een stuk pakweg 20 meter. Helaas kreeg ik er maar 2 aan de kant en 5 wisten zich na een 5 sec kopschudden weer te lossen, het zat niet mee.16976659_10208794816091489_1821361804_n.jpg

Alle 7 vissen waren zeker 70cm+ en lekker vet. Jammer dat ik ze niet allemaal op de kant kreeg. Toch maar eens kijken voor andere haken of een extra stingertje voor deze streamers.

Ondanks de lossers was het toch een heerlijk weekendje vissen en heb ik zeker genoten van mijn nieuw snoek setje waar ik nog veel plezier mee ga krijgen.

Jordy van der Tien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s