Gedonder in de polder #4

Vandaag staat de jaarlijkse snoekwedstrijd op het menu. Vliegvis Vereniging Voorne-Putten heeft voor de gelegenheid een mooi ‘snoekarrangement’ georganiseerd.

Voor 15 Euro een dagvergunning, middageten in de vorm van een kom erwtensoep in combinatie met brood, en 5 consumptiebonnen voor het drinken.

img_3913

De wedstrijd vindt plaats in en rondom Stolwijk; een dorpje rijk aan ondiepe poldersloten met vele t-splitsingen. Hier moet snoek liggen!

Rond 08:00 verzamelen bij Het Wapen Van Stolwijk voor eerst eden kop koffie. Daarna op pad op zoek naar de snoeken! Veertien man doen er mee. Met zoveel mensen zal er toch vast wel een snoek gevangen worden?

Onderweg kwamen wij redelijk veel andere vissers tegen. Belgische vissers, vliegvissers, shad- en doodaasvissers.

Het bleek een taaie dag. Jordy en ik weten maar 1 snoek van exact 60 centimeter te landen. Het snoekje had zich net voor een duiker verscholen. Toch wel een erg gangbare plek voor een hinderlaag. Hij/zij/het vergiste zich in een simpele oranje bucktailflash streamer.

img_3911

De snoeken laten het echter ook afweten bij de rest en geven geen thuis.  Sommigen hadden een snoek, maar het overgrote deel wist niets te haken. Een handjevol snoeken werd slechts gevangen.

Een tweede wedstrijd moet nog gepland worden, maar gaat zeker dit jaar nog plaats vinden. Wij hopen op betere resultaten en meer actie!

img_3912

Groeten,

Tim & Jordy

2 gedachten over “Gedonder in de polder #4

  1. Mooi stukje mannen, in de middag dus helaas niets meer kunnen streamen begrijp ik.
    Ondanks totaal maar 6 snoeken met 14 man en zeer hoge hengeldruk, toch weer een mooie dag met goed weer en dat is ook wat waard.
    Groeten
    Krijn

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s