Dubbele cijfers met Rick

Of ik zin had om een dagje op zijn thuiswater met de vliegenlat de snoeken te belagen. Tuurlijk had ik daar zin in, en de afspraak werd gemaakt. Het was de eerste keer dat Rick en ik samen zouden gaan vissen. Samen met Jordy en Vincent gaan Rick en ik een week snoekvissen in Zweden. Wij zagen dit een beetje als een ‘kennismakingssessie’.

Om 08:45 kwam ik aangereden bij Rick. De boot lag al in het water, gekoppeld aan de houten steiger in zijn achtertuin. Ideaal of niet?! Even de spullen gereedmaken en gaan met die banaan.

img_1456
Op de Wiggle Tail

Wij zouden de kantjes af gaan vissen waar de rietkragen stonden en de snoeken zouden moeten liggen. Gevist werd er van 0.5 meter richt 2.5 meter diepte. Er lag nog geregeld zooi in het water. Ik viste met een Di3; eerlijk gezegd iets te veel van het goede..

fullsizerender-1
!

Genoeg vis lag er op de fish finder, maar de eerste twee uurtjes konden wij helaas geen aanbeet uitlokken. Vervolgens koos ik om een streamer te nemen met wiggle tail, en dit bleek een gouden keuze te zijn! Binnen 4 worpen wist ik twee snoekjes (plusminus 50 en 60 cm te vangen). He toch actie!

fullsizerender-2
Ook Rick wist ze te vinden

Uiteindelijk kwamen wij op een plek waar het vol lag met aasvis. Hier moesten die groenjakkers liggen zei Rick. Hij was nog niet uitgesproken of ik kreeg een harde aanbeet. Een mooi gevulde snoek van exact 90 centimeter mocht even op de foto.

img_1459
Mooi gevulde 90 centimeter snoek op de woepi goldberg

De aanbeten bleven niet uit; wij zaten middenin een groep jagende snoeken! De ene na de andere snoek werd binnengehaald, onthaakt, op de foto gezet en weer netjes in het water gereanimeerd. Wij sloten de dag af met 10 snoeken en 4 lossers. De foto’s hieronder spreken voor zich! Kortom, een dagje dat wij vast snel eens over gaan doen!

Tim van Putten

img_1458fullsizerender-5

img_3814fullsizerender-4

img_3812fullsizerender-3img_1463

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s