Gedonder in de polder #2

Bellyboaten, daar begon de dag mee. Om 8uur in de ochtend stonden Tim en Ik aan het Haringvliet, klaar om in de kou achter de grote snoeken aan te gaan.

Eenmaal op het water konden we de haven niet in door de vele doodaasvissers die de doorgang blokkeerden en ijs wat in de haven lag. Dan maar naar de andere haven peddelen. Voor de haven lagen scholen vis, maar helaas geen aanbeet. Eenmaal in de haven zagen we wat grotere symbolen op de fishfinder, hier lagen zeker snoeken maar ook hier bleven aanbeten uitgesloten. Waarschijnlijk omdat het water kraak en kraakhelder was.

Na een aantal uur dobberen en ijskoude voeten besloten we ergens anders te gaan kijken. Dat was alleen moeilijk want bijna overal lag ijs. Tim en ik probeerden het nog eventjes op een plek waar een gedeelte open lag voor een bootsluis. In de zomer liggen hier altijd grote snoeken. Zouden ze er nu ook zitten? Maar helaas ook hier geen tikkie en we hielden het voor gezien.

De dag was nog niet voorbij en op de terugweg naar huis schoot er een polderwater bij me binnen die meestal niet dicht gevroren ligt. Toch maar even een kijkje nemen en inderdaad geen enkel stukje ijs te vinden. Snel de spoel verwisseld naar een drijflijn, kleinere streamer eraan en richting water gelopen. Oei wat is dat water troebel, zeker vergeleken met het Haringvliet, misschien zo’n 30 cm zicht. Na ongeveer 20 meter afgevist te hebben krijg ik een dreun op mijn hengel. HANGEN! 5 sec later pats! Eraf. Shit kan gebeuren. Met de gedachte van die pakt hij niet nog een keer want hij heeft de haak gevoeld, gooi ik weer op de zelfde stek en BAM! Oh toch wel! Een kleine snoek van een cm of 50 had zich laten foppen in mijn zwart/paarse streamer met mat zwarte wiggle tail.

Ik was van de 0 af en hoopte op meer. Kort na ik deze snoek weer vrij liet knalde er een 2de snoek op mijn streamer. De streamer is wel graag gewild dacht ik hier ga ik er meer van binden.

Een mooi gebouwde snoek van 72cm. Even snel een fotootje onthaken en weer terug.

De streamer die de snoeken deed verleiden.

Ondanks de slechte start en het vele ijs toch nog 2 snoekies  weten te foppen.
Zodra het ijs gedooid is hoop ik op weer wat grotere aantallen.

Jordy van der Tien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s