De Bellyboot Kronieken #3

Een dagje naar de Randmeren, en koud dat het was!

Bevroren voeten na 6 uurtjes op het water te hebben gedobberd maar niet zonder resultaat.

Na uitnodiging van Marc Zitvast ben ik richting de randmeren gereden om een dagje met de bellyboat in de havens achter de snoek aan te gaan. Dit was nieuw voor mij en dus een nieuwe uitdaging.
Bij aankomst viel mij al meteen iets op, koffiebruin was de kleur van het water en nog geen 50cm zicht. Iets anders dan ik gewend was van het grote water hier in de omgeving wat kraak- en kraakhelder is. Desalniettemin gingen wij een poging wagen.

Eindelijk op het ijskoud water, wat een temperatuur had van 1.5 tot 3 graden, duurde het niet heel lang voordat de eerste beuk op de hengel voelbaar was. Na 5 minuten vissen mocht ik mijn eerste snoek vanuit de bellyboot met de vliegenlat vangen. Dat is snel dacht ik. Mijn eerste snoek in de bellyboot is een feit; geen grote maar ik was wel van de nul af.

15941218_703787769788167_5745359939937634212_n
Mijn eerste snoek in de bellyboot op de vliegenlat

Een 3 kwartier later en een stukje peddelen pakt Marc zijn eerste snoek van de dag van net boven de magische meter grens. Kort daarna krijg ik een dreun, een mooie moddervette 80+ snoek wist mijn roze articulated streamer te verschalken. Helaas heb ik hier geen foto van, aangezien ik ver weg alleen peddelde.

Roze en zwart waren de kleuren die de snoeken deden verleiden en er werd heel traag gevist met zinklijnen Di3 of Di5/6. De dieptes waar we viste lagen tussen de 1 en 4 meter.

We peddelen heerlijk de haven door en vissen elk hoekje en gaatje af totdat ik zie dat Marc zijn streamer van het water oppervlak worden gegrepen door een schitterende dame van een snoek op nog geen meter water, Dit keer wat verder over de magische meter. Met een afmeting van 115 cm een prachtige dame; wat een bakbeest!

16114376_703787816454829_1524398551694011259_n
Marc met een mooie dame

Allebei 2 vissen nu, er moeten er meer liggen. Na nog een tijdje peddelen pakt Marc weer een mooie meterplus snoek van 111cm.

Ik had al een tijdje geen gevoel meer in mijn voeten maar wij peddelen nog even door. Het bleef echter bij  de 5 vissen waarvan 3 (!) meterplus snoeken voor Marc. Helaas geen meter plus voor mij maar ik heb genoten en dat is het belangrijkst. Ik heb weer wat ervaring opgedaan en ga het de volgende keer iets anders aanpakken.

Na een uur in de auto hebben gezeten met blote voeten en de kachel op standje inferno, kreeg ik weer wat bloedsomloop in mijn stappers. Een leuke, leerzame en gezellige dag!

Jordy van der Tien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s