De Bellyboot Kronieken #2

Weinig wind, veel zon, maar ijskoud. De hele dag zou het onder het vriespunt blijven, en dat hebben mijn voeten geweten ook. Door de aanhoudende kou heb ik niet langer dan 3,5 a 4 uurtjes gevist. Met tussenpozen moest het wel lukken; regelmatig peddel ik richting de oever om mijn voeten weer op te warmen. Toch een keertje goed kijken naar super sokken en nieuwe neopreen duiklaarsjes! De Ice Boots van Bare schijnen goed te voldoen aan de verwachtingen.

schoolaasvis
Aasvis in overvloed!

De eerste 2,5 uur op het water krijg ik helaas geen aanbeet. Toch is er genoeg vis aanwezig in de monding van de haven. Zowel bak- als stuurboord word ik ingehaald door grote scholen voorns. Hier moet toch roofvis liggen? Snoek, snoekbaars of baars? De fish finder gaat over zijn nek dankzij de grote hoeveelheid aasvis. 0.5 meter, 1.5 meter, 2.9 meter.. Wat?

bellyboot_ijs
IJsvorming op de belly boot

Uiteindelijk vind ik toch de bananen/balken aan de randen van de grote school aasvis. Stukje terug peddelen, lijn op lengte brengen en af laten zinken. De bananen liggen op ongeveer 3,5 meter diepte strak tegen de bodem. Snoekbaars? Ik vis met een di5-lijn dus moet een aantal tellen wachten. Ik kijk om mij heen en zie twee ijsvogels op een dukdalf zitten. Toch een mooi water dat Haringvliet!

Oh ja, mijn vliegenlijn! Twee keer strippen, ik voel de bodem. Zit dus op de juiste diepte. Kan ook niet anders als je een minuut loopt te slapen en af te vragen of er 1 of 2 tenen afgezet moeten worden. Vervolgens een korte heftige tik en de eerste vis van de dag heeft zich vergrepen aan de roze articulated shank streamer. Een leuke snoekbaars van ongeveer 50 cm ligt voor mij op mijn stripmand. Voor mij overigens een primeurtje: niet eerder wist ik een snoekbaars vanuit de belly boot te vangen op de vliegenlat. Jammer dat het op de #10 Cross Flatsman was.

snoekbaars

In de daaropvolgende 15 minuten weet ik nogmaals een snoekbaars van hetzelfde formaat te landen, en jammer genoeg en sterk vechtende snoek van een centimeter of 80 te lossen. Deze wist zich van de enkele haak te ontdoen naast mijn belly boat. Ach, je kan natuurlijk niet alles hebben. Gelukkig weer voldoende actie gehad! Op naar de volgende sessie!

tkrijntje
Articulated met 35mm shank en 5/0 partridge

Groeten,

Tim van Putten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s