Laatste Loodjes van 2016

2016 nadert alweer zijn einde. Het jaar is voorbij gevlogen. Een jaar waar wij veel hebben geleerd op het gebied van vliegvissen. Het was onze eerste keer zeeforellen aan de Deense kust, de eerste keer met de vliegenlat op het ultieme snoekwater; Het Volkerak. Een jaar waar wij ook veel nieuwe vrienden en vismaten hebben gemaakt!

img_3554

Vandaag was het de laatste visdag voor mij. Het doel was om nog eenmaal de grote snoeken van Het Volkerak achterna te zitten met de halve kippen. De dag begon lastig; de laag hangende en vooral erg dichte mist zorgde voor weinig zicht en waterkoud. Het was om en nabij het vriespunt, en met een klein briesje stervenskoud op het grote water.

img_3548

Desalniettemin wisten wij de snoeken te vinden. De dames hielden zich voornamelijk op rond de 4-5 meter grens. Ik viste met ‘T Krijntje: een enkele articulated shank streamer geheel roze, gebonden op een 5/0 partridge. Ja, dat rare roze geval :).

img_3550
Het was een mooie dag met een aantal mooi vissen. Volgend jaar gaan wij verder op onderzoek. Verder buffelen en dikke bovenarmen kweken. Het kan zomaar op worp 1 zijn, maar helaas tevens nummertje 23284284824. Dat maakt het juist zo mooi. Je weet nooit wat er aan hangt, én wanneer. Opeens, op een dag, hangt die 120+ vis eraan. Zomaar, op een vliegenlat, op een meer van ruim 4500 hectare

img_3545

Tot 2017!

Groeten Tim van Putten & Jordy van der Tien

2 gedachten over “Laatste Loodjes van 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s