Het Schnitzelparadijs – Oostenrijk 2016

Vliegvissen in Oostenrijk.  Ons jaarlijks tripje naar het Alpenland stond weer voor de deur Lekker even een aantal dagen richting een mooi riviertje in de regio van Salzkammergut, aan de voet van de Oostenrijkse Alpen. Even geen werk en files; slechts Schnitzels en forellen!

vockla1

Geweldige visserij, ondanks het niet altijd wilde karakter van de aanwezige forellen. Aantallen van 60 a 70 per dag zijn er makkelijk te halen, en dit durf ik met droge vliegen, uuh ogen, te beweren! Wanneer er wordt gestegen, wordt er gegeten. Natuurlijk wordt de juiste vlieg vaker gepakt dan een willekeurige imitatie, maar zelfs zonder inzicht in de wonderlijke wereld van The Bug Tales kunnen er zeer goede resultaten worden geboekt!

Ook dit jaar zijn André en ik richting het Schnitzelparadijs getrokken. Nou, het was weer bal! Vele forellen en vlagzalmen werden kortstondig slachtoffer. Voornamelijk de mosquito’s in haakmaat 14 tot 16  werden regelmatig met grof geweld van het oppervlakte geplukt.

Wat opviel was dat er dit jaar meer vlagzalm is gevangen dan voorgaande jaren. Mooie gele vlagzalmen met een oranje gouden gloed. Alle sterke vissen die de zachte #4 7’6 St Croix goed krom trokken!

Materiaalpraat 

  • Aftma #3 of #4 vliegenhengel
  • WF3-4F vliegenlijn
  • 9ft leader nylon tapered leader 6x of 5x
  • 1 meter nylon tippet 6x
  • F-flies #15-19, Mosquito flies #14-19 pheasant tail nymphs, emergerTim van Putten


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s