Glunderen aan de Glomma – Noorwegen 2016

Wie het over vliegvissen in Noorwegen heeft denkt meteen aan de rivier De Glomma. De Glomma is een machtig lange en op sommige stukken erg brede rivier met super vlagzalmen en bruine forellen. Er is genoeg geschreven over deze rivier en er lopen veel experts rond in de Nederlandse vliegvisscene. Mijn nieuwsgierigheid won het en in september heb ik het vliegtuig en de trein genomen richting Camping Koppang.

De camping wordt geleid door de Nederlandse uitbater en vliegvissers Edward en heeft puike faciliteiten. Direct gelegen aan De Glomma is de camping een ideaal hoofdkwartier voor de vliegvissers. Er zijn ruime plekken en leuke verwarmde houten blokhutjes.

glomma4
Rustieke Noorse natuur

De visserij

Neem een #4 of #5 mee. Een #5 is het meest veelzijdig en geeft net iets meer power om die grote vlagzalm of forel makkelijker te kunnen sturen in de harde stroming. Ik heb voornamelijk met #14-#16 Griffith Gnats gevist; keep it simple, keep it basic. Aan het einde van de dag had ik van één Griffith Slechts de pauwenfibers nog over, zo graag komen de vlagzalmen deze vlieg halen.

Met een beetje zon in de rug zie je zo de vlagzalmen in de lange diepe pools liggen. Met de kleine of geringste beweging zie je duidelijk de glinstering van de schubben. Geweldig om te zien hoe de vis een meter of 2-2.5 moet afleggen om jouw vlieg van het water te grissen. Dit doen zij dan ook erg gewillig!

Maar niet alleen de visserij is schitterend, ook de natuur is zeker de moeite waard. Het is niet voor niets dat Noorwegen ook wel Klein Canada wordt genoemd.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tim van Putten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s